Røykvarslere

Røykvarslere er liten hvit enheter som brukes til å detektere røyk og varme. Mange full-time brannvesen vil installere dem for gratis. Ring ditt lokale brannstasjonen og be dem om de ikke har røykvarsler i programmet.

På min brannvesenet, vi installere røykvarslere hele tiden. Det Amerikanske Røde Kors har også røykvarsler blitz som de lerret nabolag for å installere røykvarslere. Men, det virker alltid som om det er borgere uten røykvarsler. Jeg har sett mange brann dødsfall, og en stor del av dem var forebygges.

Folk ofte er feil at det er brann som dreper mennesker, men det er røyken som dreper dem. Innånding av giftig gass som kommer fra rengjøring av materialer, møbler, og byggematerialet er farlig. Det sentrale elementet i røyken, Karbonmonoksid, en fargeløs og luktfri gass.

Karbonmonoksid er dødelig på grunn av molekyler feste til hemoglobin, og redusere blodets evne til å frakte oksygen. Detektorer fungere bra, spesielt mens folk sover.

Røykvarsler Vedlikehold

Røykvarsler batteriene bør endres gjerne når sommertid tidene forandrer seg. Men, hvis det begynner å kvitre, da er det på tide å bytte ut batteriet. En detektor per etasje er minimum, men det er foreslått å ha en i hvert rom hvis du har råd til det.

Forskjellen mellom en røykvarsler og røydetektor

Røykvarsler – Alarm starter enheten er designet for å betjene når den er synlig eller usynlig produkter av forbrenning er til stede i rommet eller stedet der anlegget er montert.

Røykalarm – en enhet som er utformet for å varsle med en lydalarm når den forbrenningsprodukter er til stede i rommet hvor enheten er installert. Alarmen er bygget inn i enheten, snarere enn å være et separat system.

Det er fire grunnleggende røykvarslere:

  • Pneumatisk pris-av-rise-spot-detektor
  • Kompensert detektor
  • Termoelektrisk detektor

Røykvarsler Statistikk

I henhold til National Fire Protection Agency (NFPA):

Tre i hver fem dødsfall var resultatet av boliger uten røykvarsler.
I 2009-2013 røykvarslere hørtes i 53% av rapporterte branner (Gjeldende data er ikke tilgjengelig).
Død priser er dobbelt så høy i boliger uten røykvarsler.

Å ha en røykvarsler gir beboerne en sjanse i en hendelse som en brann. Det er ikke en pris du kan sette på livet når det kommer til kostnaden av en alarm. Hvis brannvesenet er kalt til å ha installert en detektor i ditt hjem, vil de vanligvis inspisere dem du allerede har. Neste, de vil be om en rekke spørsmål, for eksempel:

  • Hvor mange mennesker som bor i hjemmet?
  • Hva er det aldersgruppe av de som bor i hjemmet?
  • Gjøre noen røyken som bor i hjemmet?
  • Har du og din familie har en flukt plan i tilfelle brann?

Spørsmålene ovenfor er for dokumentasjon, men de får også kundenes oppmerksomhet om brannsikkerhet. På en røykvarsler installasjon ark, brannvesen bruke dem til å fortsette å motta tilskudd til røykvarslere. Det er i nærheten av ferie, og alle er matlaging mat, som er den ledende årsak til branner i bolig-strukturer.
Brann Escape Plan

En flukt plan kommer hånd-i-hånd med røykvarsler sikkerhet. Hvis alarmen lyder, der vil din familie? Hvordan skal de komme seg ut av huset? Hver familie bør komme sammen og diskutere en flukt plan. Alle levekår er ikke det samme, og med det sagt alle plan ville være annerledes.

Noen forslag er, møte på naboens hus, eller i hagen. Har du en flukt stige, hvis ditt hjem har flere etasjer? Hva vindu i hjemmet, vil din familie forsøk på å komme ut av? Hvis du ikke kan svare på disse spørsmålene, så du trenger en plan.

Hvis du har små barn, vil det bidra til å utdanne dem på brannsikkerhet og hva du skal gjøre i en brann. Barn vet ikke hvor farlig røyk og kan prøve å unnslippe gjennom røyken, bare for å mislykkes på grunn av røyk innånding. Trene dem til å komme ut av vinduer eller dør, kanskje trening for å redde deres liv. Også, lære dine barn om formålet med røykvarslere.

Konklusjon

Branner drepe tusenvis av mennesker hvert år, av disse brannene, 53% var resultat av matlaging. Tre i hver fem dødsfall var resultatet av boliger uten fungerende røykvarsler. Voksne 85 år eller eldre har høyest dødelighet i branner.

En røykvarsler i hjemmet kan hindre død og enda en brann. Hvert hjem bør ha en fungerende detektor på minst én per etasje av et hjem, men fortrinnsvis i alle rom. Lokale brannvesen er kjent for å ha tilskudd som gir dem mulighet til å få gratis røykvarslere å installere i private hjem.

Å ha en nødutgang plan øker liv sikkerhet for din familie. Vennligst se video ovenfor, og utvikle en plan for din egen, eller som foreslått. Husk å bytte batteri spesielt når de begynner å kvitre. Prøv å kjøpe mer langvarig batterier for å hindre fra å måtte erstatte dem ofte. Bruk sikker matlaging praksis, la aldri mat uten tilsyn, la aldri hjem med en tørketrommel på, ikke sovne med lys på, og holde elementer vekk fra varmeovner. Alle av det kan forhindre brann. Være trygg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *